Ege Postası
Geri

Tahir Şahin’den çarpıcı Menemen çıkışı: Bana danışsalardı yüzde 99.9 CHP alırdı

Menemen’de CHP’den dört dönem belediye başkanlığı yapan, partiden ihraç edildiği için Memleket Partisi'ne geçen Tahir Şahin, TR35 ekranlarında Doğan Beyazgül’ün sunduğu Özgür Yorum programının konuğu oldu. Şahin, CHP Genel Merkezi Serdar Aksoy belediye başkan adayı olduğu süreçte uyardığını, neden Türkiye Değişim Partisi değil de Memleket Partisi'ne geçtiğini ve daha birçok konuyu dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şahin, eğer Menemen Başkanvekilliği seçim sürecinde kendisine danışılsaydı Menemen'i yüzde 99.9 oranında alacaklarını ileri sürdü ve şunları söyledi: “Bana danışsalardı ben inanıyorum ki yüzde 99.9 Menemen Belediye Başkanvekili makamında CHP’li bir arkadaşım otururdu. Ben buna üzülüyorum.”  
Tahir Şahin’den çarpıcı Menemen çıkışı: Bana danışsalardı yüzde 99.9 CHP alırdı
Haberler / Politika
12 Haziran 2021 Cumartesi 19:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- TR 35 ekranlarında Doğan Beyazgül’ün sunduğu Özgür Yorum programının konuğu olan Menemen Belediyesi eski Başkanı Tahir Şahin, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Şahin, Serdar Aksoy tutuklandıktan sonra yuvaya dönmek için CHP Genel Merkezi’ne gittiğini fakat geri dönüş alamadığını belirtti ve şunları söyledi. “Genel Başkan'a dedim ki, ben partiden haksız yere atıldım. Ben bu uyarıyı yaptım. 20 yıllık belediye başkanı partiden atılırken partinin üst yöneticileri o insanı çağırıp ne oluyor seni niçin atıyoruz demez mi? Sadece mevcut belediye başkanına inanıp böyle bir hata yapılabilir mi? Böyle bir haksızlık yapılır mı? Yaptınız dedim ama ben şu an yuvaya dönmek istiyorum dedim. Ama bana ne genel başkan ne de Seyit Torun bir şey demediler. Sen bir sene bekle deselerdi ben beklerdim. Ama demediler.” 

Tahir Şahin neden Memleket Partisi'ne geçtiğini de şu sözlerle ifade etti: “ Memleket Partisi teröre karşıyım diyor. Atatürk’e karşı olan bana gelmesin diyor. Ben ülkücüyüm, ben ulusalcıyım diyor. Bütün bu altı oka çok hakim. Benim yaşam tarzıma memleketin yaşam tarzına uygun”  

Öte yandan Yeni Foça’da uğradığı silahlı saldırıya ilişkin de konuşan Şahin, konunun tamemen siyasi ve intikam olduğunu vurguladı.  

“AKSOY’UN ADAYLIĞININ DOĞRU OLMADIĞINI KILIÇDAROĞLU’NA İLETTİM” 

Menemen'de 20 yıl Belediye Başkanlığı yapmasının ardından tekrar aday gösterilmeme sebebini açıklayan Şahin, “Benim parti içinde aday gösterilmeme nedenim, benim bildiğim şey vidacımın rahat olduğu. Eski Genel Başkanım  Kılıçdaroğlu, MYK ve parti meclisi üyesi arkadaşlarımız öyle taktir etmiş. Ben bunu anlayışla karşıladım. Ancak Serdar Aksoy’un doğru bir aday olmadığını o günlerde ifade etmiştim. Önemli olan bir insanın Menemende doğmu olması değil. Önemli olan bir insanın CHP ilkeleri altında siyaset yapmasıdır. Neden doğru olmadığını, aday gösterildikten sonra Serday Aksoy, o gün de aday adayı olan Ali Kemal Elitaş kardeşimle bilrikte Sayın Genel Başkanı ziyarete gittik bu adayın doğru olmadığını söyledik. Beni aday yapmayın, başkasını yapın ama Serday Aksoy’u yapmayın dedim. Ne olduysa, Serdar Aksoy’un adaylığında ısrar edildi. O gün ben Sayın Genel Başkanım bununla olmaz dedim. Neden olduğunu sormadı. Bu adayın neyin ne olduğunu biliyorum. Olumsuzluklarla dolu bir isim. Bana Serday Aksoy, 3 yıl önce bir cümle kurmuştu ben o günlerden bugünleri görmüştüm. Ben o vebali alamam demiştim. Israr ederseniz bu vebal size kalır Genel Başkanım demiştim. O günkü şartlarda Aksoy’u aday yaptık. Belli olan bir şeyi ben peşinden gidip elini kaldırsaydım, bugünkü suçlarla kamuoyu beni de dahil edecekti. Kamuoyu şunu diyecekti, ‘ya başkan 20 yıl belediye başkanlığı yaptın. Hiç mi bunun olumsuz yönlerini görmedin diye ’bana kamuoyundan tepkiler gelecekti. Şu an yüzde yüz haklı çıktık. Keşke haklı çıkmasaydık da ne Serday Aksoy kendini rezil etseydi ne CHP’yi, ne de Menemen'i rezil etmeseydi” ifadelerini kullandı.  

“BANA DANIŞSALARDI MENEMEN’İ ALIRDIK” 

Menemen Belediyesi’nin 20 yıl sonra AK Parti'ye kura yoluyla geçmesini değerlendiren Şahin, "Menemen'i bile bile lades yoluyla kaybettiler" dedi. Şahin, başkanvekilliği sürecinde kendisine danışılsaydı yüzde 99.9 Menemen Belediyesi’nin CHP’de kalacağını iddia etti ve sözlerine şöyle devam etti: 

“Belediye Başkanı cezaevine gittikten sonra Menemen'de belediye meclis üyelerinin sayısı 19 Millet İttifakı, 12 Cumhur İttifakı. Burada bu  belediye başkanlığı vekilliğinin kaybedilmesinde, çok büyük hatalar olduğunun altını çizmek isterim. Serdar Aksoy cezaevine gittikten sonra Noyan Özkan ‘yolun yolumdur' dedi. Bilemem ne demek istedi. Fakat Menemen’in AK Parti'ye geçmesine üzülmemek elde değil.  20 yıl belediyeyi ne halde alıyorsunuz ne hale getiriyorsunuz. Bu noktadan yola çıkarak çok büyük hatalar oluyor. Bile bile ladesle AK Partili bir arkadaşımız belediye başkanvekilliği yapıyor. O dönemde ben isterdim ki partiden ihraç olmuş biri olarak, 3 tane Genel Başkan Yardımcısı geliyor Menemen'e. Belediye meclis üyelerinden dört beş kişinin AK Parti'ye oy verebileceği sinyalleri kulislere düşüyor. İl başkanı geliyor, yönetici arkadaşlarımız geliyor. Ben Genel Başkan yardımcılarına hoş geldiniz diyorum. Mesaj veriyorum sıkıntınız varsa, yardıma gelirim demek istiyorum. Onlardan geri dönüş bile olmuyor. Burada 20 yıllık bir tecrübe var ne diyor bu işlere diyen de olmuyor. Sorarsanız, benim dediğim çizgiden giderseniz veya gitmeseniz benim derdim o süreçte partili olmamama rağmen tekrar orada Menemen Belediye Başkanvekilliğini CHP’li bir arkadaşımızın götürmesi. Hiçbir şekilde yardım istemediler yardım isteselerdi inanın 19-12 veya 18-13 mutlaka kuraya gerek kalmadan o seçimi CHP’nin adayı başkanvekilini kazandırırdık. Belediye meclis üyelieri belirlenirken, ne diyorsun meclis üyeleri adaylarına, ya da senin de bir tane önereceğin bir aday var mı dememelerine rağmen, çok kırmalarına rağmen, yine tek tek belediye meclis üyeleri, arkadaşlarımızla oturup konuşsaydık.  Ben inanıyorum ki yüzde 99.9 Menemen Belediye Başkanvekili makamında CHP’li bir arkadaşım otururdu. Ben buna üzülüyorum. Bir de hala Menemen'de bir şey yokmuş gibi biz Menemen'i toparlarız gibi genel merkez üst yöneticilerinin hala böyle bir anlayışları var. Rezil olmuşsunuz. Gerçekleri konuşacağınıza kapatın kapıyı konuşalım. Bu saatten sonra da geçerlidir bu söylediklerim. Ben CHP'den ayrıldım o ilkelerden ayrılmadım. O ilkelerden asla kopmayacağım. Biz Memleket Partisi'ne hizmet edeceğiz. Derdimiz şu olmalı, ittifakların kalacağını var sayarak biz kurayla kaybedilen yeri anlımızın akıyla 20 yıl önce aldığımız Menemen Belediyesi'ni bile bile lades yaparak nasıl verdiysek 2024 seçimlerinde, tekrar nasıl alırız diye onu konuşmalıyız. Bu illa ben meselesi değildir. İlla CHP, İYİ Parti meselesi değildir. AK Parti’den nasıl alırız diye onun çalışmalarını yapmak zorundayız. Çeşitli yol haritaları belirlenir. Bunun da en güzel yol haritası ciddi bir anket olur.” 

2024 SEÇİMLERİNDE ŞAHİN CHP’DEN ADAY OLUR MU? 

2024 seçimlerinde CHP’nin Şahin’i aday gösterme gibi bir hamlesi olursa CHP’den aday olup olmayacağına dair açıklamalarda bulunan Şahin, “Olmaz öyle bir şey. Ben Memleket Hareketindeyim. Ben Memleketin üyesiyim genel merkezin vereceği çizgiler doğrultusunda yürümek zorundayım. Ben Memleket Hareketi'nin durumunu ve menfaatini gözetmek zorundayım. Kendi menfaatimi gözetmem” dedi.    

“SEDAT PEKER ÜZERİNDEN SİYASET YAPILIYOR” 

Belediye Başkanlığı sona erdikten sonraki süreçte 2 yıl boyunca Serdar Aksoy'un kendisinin itibarını zedelemeye çalıştığını öne süren Şahin, “ Ben çok kırıldım. Bu itibarsızlaştırma uğraşı, partiden atılma noktası, 6 aydan itibaren bir iadeyi itibar yapmıyorlar. Bunlar benim kırılma noktalarım.  Bir de şöyle bakıyorum, bir iktidara bakıyorum. 2002'den beri AK Parti yönetiyor ülkeyi. 20 yıl çok önemli bir süreç. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı diye ikiye bölündü. Yeni bir sistem gelişti. Ülkenin ekonomisi kötüye giderken AK Parti hükümetinin oyları düşüyorken, bütün bu olumsuzluklar varken, CHP’nin oyları bir türlü kımıldamıyor. Umut vermiyor. CHP’nin Genel Merkezi, politikalar üretmiyor. Yerelde bir sıkıntı yok. Genel CHP oylarında hala 23’lerde geziyor. Demek ki söylemlerimizde veya halka anlattıklarımızda bir sıkıntı var. Bugünlerde CHP milletvekillileri yeni yeni yapmaya başladı sahaya çıkıyor. Ama ben bunu 10 yıl önce genel merkeze öneri olarak sundum. Köyün en ücra köşelerine gidilsin. CHP'nin köylü, esnaf, işçi üzerinden projelerini aktarsın. 10 yıl geçmiş memlekti AK Parti yangın yerine çevirmiş hiçbir şey yapmamışsınız şimdi Sedat Peker üzerinden politika yapıyoruz. 6 ay önce erken seçime gerek yok diyorsunuz, şu an erken seçim istiyorsunuz.  Muharrem İnce mesela herkes kendi adayını çıkarsın diyor. O fikir benim hoşuma gidiyor." dedi.  

“MEMLEKET PARTİSİ YAŞAM TARZIMA UYGUN” 

Şahin Memleket Partisi’ne neden geçtiğini şu değerlendirmelerde bulunarak ifade etti "Muharrem İnce’nin söylemleri altı oktan ayrı söylemler değil. Muharrem İnce altı oktan ayrıldı mı hayır. Yarın öbür gün Memleket Partisi parlamentoya girdiği zaman herhangi, bir durumda, kritik bir oylamada Memleket Partisi veya Muharrem İnce nerede durur. Millet İttifakı'nın yanında durur. Bütün bunları gördüm. Teröre karşıyım diyor. Atatürk’e karşı olan bana gelmesin diyor. Ben ülkücüyüm, ben ulusalcıyım diyor. Bütün bu altı oka çok hakim. Benim yaşam tarzıma memleketin yaşam tarzına uygun” dedi.  

Şahin neden Türkiye Değişim Partisi değil de Memleket Hareketi’ne geçtiğini şu şekilde açıkladı: ”Mesele memleket meselesiyse onun için Muharrem İnce. Kendi duygusallığımı düşünseydim Mustafa Sarıgül derdim. Ben bu ışığı Memleket Partisi’nde gördüm. Ben bu işi Muharrem İnce’de gördüm. Mesele memleket meselesi. Bizim derdimiz memleket”  

ŞAHİN SİLAHLI SALDIRI  

Şahin, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Yeni Foça’da silahlı saldırıya uğramıştı. Silahlı saldırıya uğrama nedeninin siyasi ve intikam hırsı olduğunu belirtti.  

“PARTİYİ SEÇİM ÖNCESİ VE SONRASI UYARDIM” 

Şahin, Serdar Aksoy’a yönelik sözleri nedeniyle disipline sevk edilmişti. İl Disiplin Kurulu, Şahin’e kınıma cezası vermiş konu Yüksek Disiplin Kurulu’na taşınmış ve Şahin partiden ihraç edilmişti. Konuya ilişkin konuşan Şahin, “Beni ifadeye çağırmışlardı. 3 tane disiplin kurulu üyesinin önünde ifade vermeye gittim. Şunları söyledim, partime saygımdan ve komisyona nezaketimden dolayı komisyonunuza geldim. Şahsıma yapılan suçlamalarla ilgili gittim. Tutuklu başkan beni attıracak, kamuoyunun nezdinde beni defterden silecek. Bu suçlamalarla ilgili verilmişim disipline. Savunulacak bir hadisenin olmadığı için aynı zamanda partinin menfaatleri adına cevap vermeyeceğim dedim. Menemen'in mercek altına alınması ve partimin daha büyük zararlar görmemesini istiyorum. Dosyaya gelen şikâyetlere cevap vermek benim için parti adına bir zuldür. Şayet Menemen Belediye yönetimi mercek altına alınmaz ve tedbirler alınmaz ise partimiz daha büyük zararlar görecektir. Diyorum ifademde. Asıl disiplin kuruluna sevk edilmesi gereken Serdar Aksoy'dur dedim.  Ben partiyi seçim öncesi uyardığım gibi seçim sonrası da uyardım. Bunu kimse dinlemiyor beni kesin ihraç ediyorlar. Bunu sadece yazılı da bırakmıyorum. Söylemde de diyorum. Bu adam size daha fazla zararlar verecek diyorum” dedi.  

Şahin'in İl Disiplin Kurulu'na gititğinde verdiği ifade şu şekilde;

“YUVAYA GERİ DÖNEMEK İSTEDİM” 

Serdar Aksoy cezaevine girdikten sonra yuvaya dönmek istediğini fakat geri alınmadığını belirten Şahin, “Şimdi, böyle bir ortamda ben hala partiye geri dönderilmiyorum. Ben Kılıçadaroğlu’na da gittim. Ne kadar yol varsa hepsini zorladım. Oğuz Kaan Salıcı'ya gittim. Seyit Torun’a gittim. Deniz Yücel’e gittim. İl Başkanı ve Oğuz Kaan Salıcı bu konuda samimiydi. Genel Başkan'a dedim ki, ben partiden hakasız yere atıldım. Ben bu uyarıyı yaptım. 20 yıllık belediye başkanı partiden atılırken partinin üst yöneticileri  o insanı çağırıp ne oluyor seni niçin atıyoruz demez mi? Sadece mevcut belediye başkanına inanıp böyle bir hata yapılabilir mi? Böyle bir haksızlık yapılır mı? Yaptınız dedim ama ben şu an yuvaya dönmek istiyorum dedim. Ama bana genel başkan da Seyit Torun da sen bir sene bekle deselerdi ben beklerdim. Ama demediler. Partiye almayacağız deseler mahkemeye veririm. Hiçbir şey demediler. Ben gittikten sonra da 'partiden ihraç edilmesi yanlıştı ama acele etti' dediler. Bu cümleyi kurarken niye il başkanı, yönetimi bu çok yanlış genel başkanım demediler” diye konuştu .

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası